Uitgebreid bloedonderzoek

SKU
MLT-NL-BL-002-MS2
Veelzijdig onderzoek kijkt naar 26 bloedwaarden
De test kun je makkelijk thuis afnemen
Onderzoek in een ISO 15189 gecertificeerd laboratorium
De uitslag binnen 6 werkdagen bekend
Ontvang persoonlijk advies op basis van jouw uitslag
€ 149,00
Voor 16u besteld, vandaag verzonden
Verzending per brievenbuspakket
Klantenservice voor vragen

Preventie door inzicht in je bloedwaarden

Verschillende aspecten van gezondheid kun je met leefstijl beïnvloeden. Vitamines en mineralen zijn nodig voor een goede weerstand, om je bloedvaten gezond te houden kun je beter zuinig zijn met verzadigd vet en lichaamsbeweging kan een te hoge bloedsuiker voorkomen. Dit zijn algemene richtlijnen, met een uitgebreid bloedonderzoek wordt specifiek in beeld gebracht welke onderwerpen bij jou meer aandacht vragen.

Er wordt met name gekeken je bloedwaarden rondom gezondheidsthema’s die met leefstijl te beïnvloeden zijn. Specifiek leefstijladvies helpt om een bloedwaarde die hoger of lager uitkomt dan het goede bereik te verbeteren. Dit is fijn want een waarde die afwijkt, kan op termijn zorgen voor een hoger gezondheidsrisico. Het rapport bevat daarom naast jouw waarden ook persoonlijk advies om meteen met je leefstijl aan de slag te gaan.

De inhoud van het onderzoek:

  • Hart en vaten: Cholesterol, LDL, HDL, Cholesterol ratio, Triglyceriden en Hs-CRP (ontstekingswaarde)
  • Vitamines en mineralen: Vitamine D, Vitamine B12, Foliumzuur, Vitamine B6 en IJzer
  • Volledig bloedbeeld: Erytrocyten, Hemoglobine, Hematocriet, MCV, MCH, MCHC, Leukocyten, Lymfocyten, Monocyten, Eosinofiele granulocyten, Neutrofiele granulocyten en Basofiele granulocyten
  • Overige: TSH (schildklier) en HbA1c (bloedsuiker), Creatinine (nierfunctie), ALAT & Gamma-GT (leverwaarden)

Je neemt het bloedonderzoek eenvoudig zelf af

Jouw bloedtest snel in huis, bestel op werkdagen voor 16.00 uur en jouw test wordt dezelfde dag verzonden.

Neem eenvoudig thuis de test af en stuur deze gratis retour.

Ontvang binnen 6 werkdagen jouw persoonlijke resultaat in een beveiligd bericht.

Bekijk wat het resultaat voor jou betekent en ga aan de slag met jouw persoonlijke adviezen.

Wat betekent jouw resultaat

Je ontvangt uiterlijk 6 dagen na het afnemen van je onderzoek de uitslag via een beveiligd bericht. In de uitslag kun je per marker, 26 in totaal, zien welke waarde bij jou gemeten is. Maar wat betekenen al deze waarden? Om je te helpen bij de interpretatie wordt de uitslag van het onderzoek afgezet tegen het normale bereik. Je kunt zo in een oogopslag zien of jouw waarde uitkomt in het goede bereik. Is dit niet het geval? Bij een laag of verhoogd niveau kun aan de hand van de uitslag direct de mate van het tekort of van de verhoging inschatten.

Je weet nu of jouw waarde laag, voldoende, goed, optimaal of te hoog is. Dit wordt vervolgens vertaald naar leefstijladvies. Het rapport bevat dus ook enkele praktische aanbevelingen gebaseerd op jouw waarden.

Waarom Mijnlabtest.nl

Het Mijnlabtest team bestaat uit betrokken professionals, die zich dagelijks inzetten om je een betrouwbaar, praktisch en veilig onderzoek te bieden. We willen je een onderzoeksresultaat bieden waarmee je je gezondheid kunt optimaliseren. Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag.

Uitgebreid preventief bloedonderzoek

  • Bij een uitgebreid preventief bloedonderzoek wordt gekeken naar 26 onderdelen
  • Het onderzoek is vooral gericht op gezondheidsthema’s die je met leefstijl kunt beïnvloeden
  • Je kunt het onderzoek makkelijk thuis afnemen via een vingerprik
  • De uitslag laat zien wat jouw bloedwaarden zijn en bevat persoonlijk advies

Bestel

Het hormoon TSH

Een TSH test maakt onderdeel uit van deze uitgebreide bloedtest. Voor een goed werkende stofwisseling is de schildklier belangrijk. Er moet steeds precies genoeg schildklierhormonen (T3 en T4) worden aangemaakt en afgegeven aan het bloed. TSH reguleert de afgifte van schildklierhormoon en uit je TSH waarde kan daarom de activiteit van de schildklier worden afgeleid.

Vitamines en mineralen

In het geval van een tekort aan vitamines of mineralen geeft dit onderzoek hier direct inzicht in. Er wordt gekeken naar:

  • Vitamine D
  • Vitamine B6
  • Vitamine B12
  • Foliumzuur
  • IJzer

Het lichaam heeft vitamine D nodig om calcium en fosfor uit voeding op te nemen en is hierdoor belangrijk voor stevige botten en tanden. Hiernaast zijn er aanwijzingen dat vitamine D belangrijk is voor het immuunsysteem en dat een tekort kan lijden tot zwakkere spieren en/of kramp. Vitamine B6 speelt een rol bij de vorming van bloedcellen en een goede werking van het immuunsysteem. Een tekort aan vitamine B6 kan er daarom op langere termijn bijdragen aan bloedarmoede en een verminderde weerstand. Vitamine B12 heeft invloed op de overdacht van prikkels in het centraal zenuwstelsel. Klachten zoals een moeite met concentreren, een verminderde coördinatie of tintelingen in handen en voeten kunnen daarom in verband worden gebracht met een laag B12.

Foliumzuur is belangrijk voor de vorming van nieuwe cellen. Naast dit zorgt het voor een verlaging van het homocysteïne niveau. Dit wordt in verband gebracht met een kleinere kans op hart- en vaatziekten. Het is nodig om via voeding voldoende ijzer binnen te krijgen. Bij een tekort kan de hoeveelheid hemoglobine in het lichaam afnemen. Hemoglobine is een bestanddeel van rode bloedcellen en nodig om zuurstof door het lichaam te transporteren.

Een goed cholesterol

Er zijn verschillende bloedwaarden op grond waarvan het risico op hart- en vaatziekten deels kan worden ingeschat. De aanwezigheid van laaggradige ontstekingen of bepaalde vetstoffen in het bloed spelen hierbij een rol. In dit onderzoek wordt gekeken naar de onderstaande markers die hieraan gerelateerd zijn.

  • Totaal cholesterol
  • HDL cholesterol
  • LDL cholesterol
  • Triglyceriden
  • Hs-CRP

Het bloed bevat verschillende soorten cholesterol. Totaal cholesterol is een maat voor deze soorten bij elkaar. Ook wordt er bij deze test onderscheid gemaakt tussen het “slechte” LDL cholesterol en het “goede” HDL cholesterol. LDL cholesterol wordt als “slecht” betiteld omdat het zich kan ophopen in de wand van bloedvaten. Op het moment dat er een ophoping ontstaat in de wand van een bloedvat zal de doorgang vernauwen en na lange tijd kan dit een bloedvat gedeeltelijk afsluiten met alle gevolgen van dien. HDL cholesterol hoopt zich niet op in de wand van bloedvaten en wordt daarom vaak “goed” cholesterol genoemd. Naast dit speelt HDL ook een rol bij het afvoeren van de vetstoffen die zich wel ophopen zoals LDL en triglyceriden. Triglyceriden zijn vetten die zich in de bloedbaan bewegen. Bij een verhoogd niveau kunnen deze deeltjes zich net zoals LDL ophopen en het risico op hart- en vaatziekten doen toenemen. Met een Hs-CRP meting kan de aanwezigheid van kleine ontstekingen in beeld worden gebracht. Door een ontstekingsniveau dat continu een klein beetje verhoogd is kan de wand van een bloedvat beschadigd raken. Hierdoor is de kans dat LDL cholesterol zich gaat ophopen groter. Hs-CRP speelt daarom ook een rol als het risico op hart- en vaatziekten wordt ingeschat.

Je leverwaarden & nierfunctie

De nieren zijn belangrijk om afvalstoffen uit het bloed te filteren. Om de nierfunctie te kunnen inschatten wordt in dit onderzoek creatinine gemeten. Creatinine is een afvalstof die door de nieren uit het bloed moet worden gefilterd. Neemt de hoeveelheid creatinine in het bloed toe is dit een aanwijzing dat de filtercapaciteit van de nieren onvoldoende is. Door in het bloed te kijken naar de hoeveelheid ALAT en Gamma GT kan een inschatting gemaakt worden van het functioneren van de lever. Normaal gesproken bevinden deze enzymen zich vooral in de lever en is de hoeveelheid in het bloed laag. Op het moment dat de hoeveelheid in het bloed stijgt wijst dit mogelijk op een probleem met de lever.

Bloedsuiker HbA1c test

Een HbA1c meting geeft inzicht in de gemiddelde bloedsuiker over een periode van één tot drie maand(en) voorafgaand aan het onderzoek. Na een langere periode kan een te hoge bloedsuiker organen of hart- en bloedvaten beschadigen. Het zorgt ook voor een grotere kans op ontstekingen.

Volledig bloedbeeld

In dit onderzoek wordt gekeken naar rode bloedcellen, verschillende soorten witte bloedcellen en bloedplaatjes. Deze onderdelen geven informatie over het immuunsysteem, de bloedstolling en het transport van zuurstof door je lichaam.

Rode bloedcellen zijn nodig voor het transport van zuurstof naar alle lichaamscellen. Een laag niveau zorgt ervoor dat je sneller vermoeid raakt tijdens inspanning, soms duizelig bent of algemene vermoeidheid ervaart. De volgende waarden worden onderzocht:

  • Erytrocyten: Het aantal rode bloedcellen
  • MCV: De gemiddelde grootte van de rode bloedcel
  • Hematocriet Het aandeel rode bloedcellen in het bloed
  • Hemoglobine Het bestanddeel in een rode bloedcel dat zorgt voor het transport van zuurstof.
  • MCH & MCHC Geven meer informatie over de mogelijke oorzaak van een tekort

Verschillende soorten witte bloedcellen moeten zorgen voor de afweer tegen infecties, bacteriën of parasieten. In dit onderzoek wordt gekeken naar: monocyten, lymfocyten, eosinofiele granulocyten, neutrofiele granulocyten en basofiele granulocyten.

In dit onderzoek wordt ook het aantal bloedplaatjes ofwel trombocyten in beeld gebracht. Bloedplaatjes zijn belangrijk voor een goed werkende bloedstolling.

Er zijn nog geen vragen toegevoegd voor dit product. Heb je een vraag? Neem contact op via.

[email protected]

Meer over

Dit onderzoek is een zelftest die je thuis kunt afnemen. Er wordt gekeken naar de markers:

cholesterol, LDL, HDL, cholesterol ratio, triglyceriden en Hs-CRP (ontstekingswaarde), vitamine D, vitamine B12, foliumzuur, vitamine B6 en ijzer, erytrocyten, hemoglobine, hematocriet, MCV, MCH, MCHC, leukocyten, lymfocyten, monocyten, eosinofiele granulocyten, neutrofiele granulocyten, basofiele granulocyten, TSH (schildklier) en HbA1c (bloedsuiker), creatinine (nierfunctie), ALAT & gamma-GT (leverwaarden).

Je bestelling wordt geleverd in een brievenbuspakketje. Dit pakketje bevat alle materialen voor afnemen en retour sturen van jouw test. Na het retour sturen van je sample wordt dit onderzocht in een ISO15189 gecertificeerd Europees laboratorium en gevalideerd door een biochemicus en arts. Zes werkdagen later ontvang je via een beveiligd bericht jouw testuitslag.

Meer informatie
Biomarkers
  • Hart en vaten: Cholesterol, LDL, HDL, Cholesterol ratio, Triglyceriden en Hs-CRP (ontstekingswaarde)
  • Vitamines en mineralen: Vitamine D, Vitamine B12, Foliumzuur, Vitamine B6 en IJzer
  • Volledig bloedbeeld: Erytrocyten, Hemoglobine, Hematocriet, MCV, MCH, MCHC, Leukocyten, Lymfocyten, Monocyten, Eosinofiele granulocyten, Neutrofiele granulocyten en Basofiele granulocyten
  • Overige: TSH (schildklier) en HbA1c (bloedsuiker), Creatinine (nierfunctie), ALAT & Gamma-GT (leverwaarden)